Dezinfectia spatiilor de locuit

Dezinfectantii sunt folositi pentru a elimina bacteriile din locuintele dumneavoastra (case, apartamanete, garsoniere, garaje). Acestia omoara bacteriile provocand ruperea straturilor exterioare a celulei bacteriene.

Dezinfectarea zonelor critice reprezinta o provocare zilnica si decisiva in privinta spatiilor de lucru si a locuintelor. Conform noilor descoperiri, dezinfectarea minutioasa a suprafetelor din cadrul facilitatilor este un factor major al reducerii preluarii diferitelor boli de natura transmisiva si se recomanda efectuarea procedurilor intr-un ritm frecvent pentru evitarea formarii mediului de dezvoltare a bacteriilor.

Motivul principal pentru practicarea dezinfectarii este intreruperea transmiterii agentilor patogeni de la o persoana infectata la o gazda sensibila. In functie de natura agentului patogen si de mediul sau, cum ar fi temperatura si umiditatea relativa, organismele pot supravietui perioade de cateva saptamani sau luni. Contactul cu obiectul contaminat poate duce la inlocuirea directa a unei gazde sensibile.

Dezinfectarea eficienta depinde de trei factori principali, in vederea obtinerii unui rezultat reusit:

  • Natura si calitatea produsului (un dezinfectant sarac nu va functiona nici macar atunci cand este aplicat corect si regulat).
  • Protocolul prin care se aplica produsul (rezultatele pot fi nemultumitoare chiar si in cazul unui produs calitativ atat timp cat nu este aplicat corect).
  • Se recomanda utilizarea regulata a dezinfectantilor pentru efecte de lunga durata.

Utilizatorii trebuie sa fie constienti de faptul ca evaluarea fiecarui dezinfectant este diferita prin eficacitatea obtinuta in laboratoare.

Dezinfectia se poate face cu scop:

  • profilactic: preventia aparitiei unei flore microbiene cu potential in producerea de boli infectioase;
  • de atac: distrugerea germenilor patogeni si combaterea focarelor infectioase.

DDD Expert detine una din solutiile reale pentru efectuarea serviciilor de dezinfectie pe suprafata judetelui Cluj si imprejurimi. Firma noastra pune in slujba clientilor nostri personal profesionist si aparatura moderna,  o garantie pentru un climat placut si sanatos.